НачалоОбяви и съобщенияОбявиУдължава се срокът на конкурса за изработване на туристическо лого на Созопол

Удължава се срокът на конкурса за изработване на туристическо лого на Созопол

Във връзка с обявения от Община Созопол конкурс за изработване на графична концепция за туристически бранд Созопол, включваща основно лого и сет пиктограми, Комисията, определена от Кмета на Община Созопол след проведени две заседания по оценка на предложенията не постигна решение относно тяхното класиране и избиране на лого. Oт заседанието се взе решение за удължаване срока за приемане на предложения с цел да бъде получена максимално оригинална, модернистична и въздействаща идея, която да създаде разпознаваемо лице на Созопол в сферата на туризма.

В конкурса се приемат както нови участници, така и нови предложения на вече включили се лица.

ОБЯВА

Във връзка с изпълнение на Решение на Общински съвет Созопол №402 от Протокол № 19/31.04.2021г. се удължава срокът на конкурс за изработване на графична концепция за туристически бранд Созопол, включваща основно лого и сет пиктограми.


1. Организатор на конкурса: Община Созопол.

2. Цел на конкурса: създаване и утвърждаване на бранд „Созопол“ и отличаването на дестинацията от конкурентите в туристическия пазар.

3. Предмет на конкурса: Изработване на графична концепция за туристически бранд Созопол, включваща основно лого и сет пиктограми за обекти: Летен театър; Археологически музей; Етнографски музей; Художествена галерия; Център за изкуства, местни художествени занаяти и традиции; Читалище; Градска градина; Плаж.

4. Награди за класираните участници: В рамките на конкурса ще бъде връчена парична награда от 1000 лв. на победителя, 100 лв. на второ място и 50 лв. на трето място.

1. Авторски права: С участието си в конкурса всеки кандидат дава изричното си съгласие Община Созопол да използва, преработва, да предоставя на трети лица, да се разпорежда с изработения проект, както и всякакви други права свързани с него.

2. Изисквания към участниците в конкурса: Право на участие в конкурса имат всички пълнолетни български и чуждестранни физически и/или юридически лица, с изкл. на лица, участвали в изготвянето на конкурсната програма.

Кандидатите представят следните документи:

6.1. Заявление за участие в конкурса (по образец);

6.2. Кратка автобиография на автора или екипа, разработил проекта;

6.3. Собственоръчно попълнена и подписана декларация по образец, удостоверяваща съгласието им с условията на конкурса, авторството на проекта и обстоятелството, че проектът не е използван преди това по други поводи, както и че не са участвали в изготвянето на конкурсната програма.

Заявлението и декларацията могат да бъдат изтеглени от www.sozopol.bg.

Изисквания към проектите:

7.1. Проектът трябва да бъде авторски и оригинален.

7.2. Графичният образ трябва да е на празен фон, лесно четим, разбираем и функционален (да може да се използва за различни нужди – напр. банери, плакати, бланки, баджове и т.н.).

7.3. Предложенията трябва да са съобразени с целта на конкурса и да отразяват Созопол като град с отличително културно-историческо наследство и прекрасна природа.

7.4. Проектите не трябва да копират съществуващи графични знаци, гербове и да не са публикувани под някаква форма.

7.5. Проектните предложения следва да включват варианти на кирилица и латиница, придружени от цветни и черно-бели версии с възможност за компютърно анимиране, което носителят на първата награда се задължава да извърши като част от настоящия регламент в едномесечен срок след приключването на конкурса.

7.6. Проектите задължително трябва да съдържат думата „Созопол“ (изписана с кирилица за варианта на български език) и „Sozopol“ (изписана на латиница за варианта на английски език).

7.7. Всеки проект трябва да се представи на хартиен и електронен носител в два варианта – цветен и черно-бял. Електронният носител е CD или флаш памет, а файловете да са във векторен формат - .cdr или .psd.

7.8. Проектите трябва да са придружени от кратко описание на идеята на предложеното лого и най-основните технически характеристики – използван шрифт, цветове (CMYK, AdobeRGB) и пропорции на графичната и текстовата част от логото.

8. Подаване на предложенията: Проектите, заедно с посочените документи се представят в запечатан непрозрачен плик, върху който се отбелязват предмета на конкурса и името на участника, в сградата на Община Созопол, стая №5, до Мария Найденова, в срок до 15:00ч. на 29.10.2021 г.

Документи могат да бъдат подадени и по пощата или чрез куриер за собствена сметка на адрес гр. Созопол, пл. „Хан Крум“ №2, до Мария Найденова. Документи, получени след изтичане на крайния срок, не се приемат за участие в конкурса.

9.Оценяването и класирането на проектите се извършва от назначена от Кмета на Община Созопол комисия в срок до 29.10.2021 г.

10.Приключване на конкурса: Организаторът ще обяви класирането на проектите на официалния сайт на Община Созопол - www.sozopol.bg, като отличените ще получат и лично информация за наградата си на предоставените имейл и/или телефон. В случай, че назначената комисия не одобри получените предложения, конкурсът се прекратява и парични награди няма да бъдат изплащани.

11.Прекратяване на конкурса: Кметът на Община Созопол прекратява конкурса със заповед, когато:

– не е подадено нито едно заявление за участие или няма допуснат нито един участник;

– всички постъпили проекти не отговарят на предварително обявените условия от организатора;

– се установят нарушения при откриване на конкурса за проект, които не могат да бъдат отстранени, без това да промени условията, при които е обявен конкурсът;

- комисията по оценяване не одобри нито един от подадените проекти.

12.Въпроси и отговори: Всички лица имат право да задават писмено въпроси към организатора на адрес: гр. Созопол, пл. „Хан Крум“ № 2, стая №5 – Мария Найденова или на e-mail:  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. и  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

13.Приложения:

Приложение № 1: Заявление за участие

Приложение № 2: Декларация по т. 6.3. от настоящите Правила.

ТИХОМИР ЯНАКИЕВ    /п/

Кмет на Община Созопол

 

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

юли 2024
пвсчпсн
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031