Начало

Кметът на Созопол отличи с плакет „Аполония“

  • ПДФ
  • Печат
Тихомир Янакиев постави началото на 38-то издание на Празниците на изкуствата „Аполония“. На тържественото откриване той подчерта, че през годините "Аполония" се е превърнала в културен еталон не само от местно, а и от национално значение.
"Това е изключително важно. И в тази връзка аз имам един скромен подарък за г-жа Маргарита Димитрова, която заедно с уважаемия проф. Димов, са доайените и стожерите на този фестивал, който всъщност представлява и кулминацията на летния културен календар на община Созопол", посочи кметът.
С почетен плакет за принос към културата на община Созопол той отличи директора на фестивала Маргарита Димитрова.
Грамота и плакет бяха поднесени и от министъра на туризма Илин Димитров. Той отличи фондация "Аполония" за цялостния й принос към културния туризъм и популяризирането на България като бранд.
Приветствие към всички присъстващи отправиха също министърът на културата проф. Минеков, както и Маргарита Димитрова.
На церемонията бе обявен и тазгодишният носител на престижната награда "Аполон Токсофорос", давана за значим принос в развитието на българската култура и представянето й зад граница. Тя ще бъде присъдена на музиканта Иво Папазов – Ибряма на 30 август на сцената на летния театър.
38-ото издание на Празниците на изкуствата започна с концерт на младите изпълнители от Детски духов оркестър „Junior Band“, с диригент Йордан Цветанов и ще продължи до 5 септември. В програмата за предстоящите дни са включени концерти, театрални спектакли, литературни вечери, кино прожекции, както и майсторските класове за млади творци.
scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

юни 2024
пвсчпсн
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930