Начало

Кметът Янакиев: Изпълнявам поетия към жителите на село Зидарово ангажимент за ремонт на площада

  • ПДФ
  • Печат
Село Зидарово бе най-засегнатото населено място в Общината след проливните дъждове през месец юни. Водата нанесе най-големи поражения на централния площад на селото и на пенсионерския клуб, в който възрастните хора прекарват голяма част от ежедневието си.
"След като Община Созопол наскоро приключи ремонта на пенсионерския клуб, сега активността е насочена към площада, който е в окаяно състояние и както голяма част от жителите споделят по време на изнесените ми приемни, създава неудобства за всички живущи в Зидарово", коментира кметът на общината Тихомир Янакиев.
Община Созопол сключи договори по обособени позиции по процедура за асфалтиране, преасфалтиране, асфалтови кърпежи, основен и локален ремонт, както и дейности по превантивното поддържане на общински и местни пътища, както и на уличната мрежа на гр. Созопол, гр. Черноморец и селата Атия, Зидарово и Габър.
Обособените позиции са както следва:
1. Текущ ремонт на улична мрежа в гр. Созопол и гр. Черноморец на стойност 150 000лв с вкл. ДДС
2. Текущ ремонт на улична мрежа в с.Атия , с.Зидарово и с.Габър на стойност 150 000лв с вкл. ДДС
3. Текущ ремонт на общински пътища на стойност 300 000лв. с вкл. ДДС.
По обособена позиция 3 текущите ремонти на уличната мрежа в селата Атия, Зидарово и Габър са възложени и е стартирано изпълнението. Освен централния площад в Зидарово, ще бъдат ремонтирани пътят на входа на село Габър, както и компрометираният участък на улицата до блокове № 4, 5 и 6 в село Атия.
Предвиден е ремонт на асфалтова настилка на мрежовидни пукнатини и единични дупки- с включено изрязване и разкъртване /или фрезоване/ на асфалтова настилка, трамбоване, битумен разлив. Съгласно договорите ще бъде доставен и положен плътен асфалтобетон, ще бъдат направени локални ремонти на места със слаба основа, а фугите и пукнатините ще бъдат запълнени.
Дейностите по обособените позиции 1 и 2 ще стартират след отпадане на забраната за строителство на територията на гр. Созопол и гр. Черноморец.
scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

юни 2024
пвсчпсн
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930