НачалоФестивалиРадост на брега

Радост на брега

  • ПДФ
  • Печат

МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКО- ЮНОШЕСКИ ФЕСТИВАЛ „ РАДОСТ НА БРЕГА”

 

Международния конкурс за изкуства „Радост на брега“ е включен в Програмата с мерки за закрила на деца с изявени дарби на Министерски съвет на Р България.

Организатори на конкурса са Община Созопол под патронажа на г-н Тихомир Янакиев кмет на Община Созопол, сдружение „Арт фолк“, сдружение „Фолк арт общество“ със съдействието на Областна администрация – Бургас, Българско национално радио- София и Бургас, Българска национална телевизия, Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив и Шуменски университет „Константин Преславски“, Федерация на българските фолклорни групи, съюз на читалищата в България.

Международния конкурс „Радост на брега“ ще се проведе от 28 май до 01 юни – етап първи и от 19- 21 август за Шестнадесети поред път.

Право на участие имат всички изпълнители музиканти- инструменталисти и певци, танцьори, артисти, поети и художници от страната и чужбина.

Разделите на конкурса са:

Музикално изкуство – класика и фолклор

Танцово изкуство – класика , фолклор , съвременни танци

 

Театрално изкуство, театър на модата и мултимедийни проекти

 

Целта на фестивала, който има конкурсен характер е запазване и обогатяване на музикалното, инструментално, танцово , изобразително и сценично  изкуство, изява на талантите.

Право на участие имат всички  изпълнители –солисти-певци/ класическо пеене, народно пеене, поп пеене /, инструменталисти на  класически и народни инструменти,  танцьори на класически, модерни, съвременни, фрий-денс танци, артисти, поети и художници  от страната и чужбина.

Конкурсът „Радост на брега” е включен в Националния календар на дейностите на Министерството на образованието и науката”и в програмата на Министерски съвет за закрила на деца с изявени дарби т.е. класираните на първо ,второ и трето място ще получават стипендии - трета възрастова група народно пеене и четвърта възрастова група поп изпълнител в рамките на една година от датата на събитието в размер на половин минимална работна заплата.

В рамките на фестивалните дни се провежда конкурс в пет раздела- Музика , Танц, Изобразителни изкуства, Поезия, Театър и  си дават среща творчески състави от България, Украйна , Русия, , Грузия , Чехия, Унгария, Италия, Франция , Румъния.

 

Към конкурса „Радост на брега” проявяват интерес индивидуални изпълнители и колективи, които  се състезават в пет възрастови групи, определени, съгласно статута I-ва група  - от 4 до 7 годишна възраст ІІ-ра група  - от 8 до 11 годишна възраст, ІІІ-та група     - от 12 до 15 годишна възраст, IV –та група  - от 16 до 18 годишна възраст ,V-та група-над 18 годишна възраст.

2009 година

Второто издание на международния детско-юношески фестивал на изкуствата „Радост на брега” тази година  се проведе от 27 до 30 юни  2009 г.в Бургас и Созопол. Организатори н Регионалният инспекторат по образование /РИО – Бургас/ и Сдружение „Арт фолк” – Бургас.

{ppgallery} (/ppgallery}

 


scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

май 2024
пвсчпсн
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031