НачалоОбяви и съобщенияОбявиИнформация по проект „Социални иновации за включване на етнически и уязвими групи в община Созопол”

Информация по проект „Социални иновации за включване на етнически и уязвими групи в община Созопол”

 

rhr

В изпълнение на проект „Социални иновации за включване на етнически и уязвими групи в община Созопол” започна пилотното изпълнение на планираната социална иновация „Повишаване капацитета на общинската администрация и социалните партньори за социално включване на етнически групи чрез осигуряване на заетост в туризма - създаване на ромски културен туристически продукт“.

Социалната иновация представлява първата конкретна мярка за социално включване чрез заетост на уязвими групи от ромската етническа общност в традиционен за общината отрасъл - туризма. Предвижда се ангажирането на минимум 10 безработни членове на ромската общност в създадения като туристическа атракция музикално-танцов ансамбъл. Закупени са традиционни странджански носии, ромски костюми, музикални инструменти и озвучителна система за участниците. Музикален ръководител и хореограф ще разработят и репетират с ансамбъла 1-часова културно-музикална програма, която ще включва изпълнение на традиционни български и ромски мелодии, танци и ритуали, като се предвижда и активното участие на българските и чуждестранни гости и туристи в община Созопол. Ще се представят и традиционните български народни музикални инструменти.

Първата публична изява на ансамбъла се планира да бъде на 24.08.2018г. в изградения по друг европейски проект амфитеатър, разположен в красивия парк Св. Марина.

Настоящата социална иновация се реализира в рамките на Договор за безвъзмездна помощ №BG05M9OP001-4.001-0011-C01 за изпълнение на проект „Социални иновации за включване на етнически и уязвими групи в община Созопол”, финансиран по Процедура BG05M9OP001-4.001 „Транснационални и дунавски партньорства за заетост и растеж” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, съ-финансирана от Европейския социален фонд и Националния бюджет на Република България.

Водещ партньор по проекта е Община Созопол, България с партньор: Фондация “Халгартен-Франкети” – Учебно-изследователски център “Вила Монтеска”, гр. Чита ди Кастело, Италия.

Основната цел на проекта - повишаване капацитета и ефективността на общинската администрация за изпълнение на социални дейности и внедряване на социални иновации за включване на етнически и уязвими групи .

Очакваните резултати от проекта са:

  • Повишаване на институционалния капацитет на служителите и социалните партньори в община Созопол за разработване и прилагане на социални иновации,
  • Укрепване на транснационалното сътрудничество, обмяната на опит, добри практики и модели в сферата на социалното включване,
  • Пилотно прилагане на иновативни модели и практики за социално включване на етнически и уязвими групи в община Созопол.

 

За съдържанието на публикувания текст отговорност носи Община Созопол и публикацията по никакъв начин не трябва да се възприема като становище на Европейския съюз или на Управляващия орган на програмата.

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

юли 2024
пвсчпсн
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031