НачалоОбяви и съобщенияОбявиПърва координационна среща на партньорите по проект „Развитие на устойчив културен туризъм в Черноморския басейн“

Първа координационна среща на партньорите по проект „Развитие на устойчив културен туризъм в Черноморския басейн“

bscbc

Първа координационна среща на партньорите по проект „Развитие на устойчив културен туризъм в Черноморския басейн“, (Development of Sustainable Cultural Tourism in the Black Sea Basin, CULTOUR-BSB), референтен номер BSB 117

 8 ноември 2018г., гр. Констанца, Румъния

bscbc1

Представители на Община Созопол взеха участие в Първа координационна среща на партньорите по проект „Развитие на устойчив културен туризъм в Черноморския басейн“, (Development of Sustainable Cultural Tourism in the Black Sea Basin, CULTOUR-BSB), референтен номер BSB 117 на 8 ноември 2018г., гр. Констанца, Румъния.

На тази среща се създаде Управителен комитет (УК) на проекта, като върховен орган за взимане на решения.

Всеки проектен бенефициент е представляван в УК от двама свои представители-един редовен и един заместващ. Всеки представител има право на един глас. При всяко решение, трябва да бъде спазено условието, че Водещия бенефициент, Община Созопол, е дала предварително съгласие относно съответното предложение. УК ще бъде оглавяван от Мениджъра на проекта от страна на Водещия бенефициент.

Ще бъдат проведени пет регулярни технически срещи на УК на проекта, провеждани на всеки пет месеца, като тази в Констанца е първата. В случай на настъпване на изключителни обстоятелства, които застрашават изпълнение на проекта, може да бъде организирана извънредна среща.

УК е отговорен за мониторинг на изпълнението на проекта, включително:

  • Мониторинг и валидиране на изпълнението на проекта и неговите резултатите,
  • Мониторинг на паричните потоци по проекта,
  • Да наблюдава процеса на отчитане на проекта пред Управляващия орган и Съвместния Технически Секретариат на Програма „Черноморски басейн“,
  • Да инициира искане за изменение на проекта пред Управляващия орган и Съвместния Технически Секретариат на Програма „Черноморски басейн“.

 

Бяха представени презентации по всяка от горните точки.

На срещата се даде срок на партньорите да подготвят предложения по отношение промяна в бюджетите, за да бъде инициирано искане за изменение на ДБФП.           

bscbc2


Статията е създадена в рамките на проект проект „Развитие на устойчив културен туризъм в Черноморския басейн“, (Development of Sustainable Cultural Tourism in the Black Sea Basin, CULTOUR-BSB), референтен номер BSB 117, отговорност за нейното съдържание носи бенефициента Община Созопол и статията не следва да се приема като официално становище на ЕС.

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

юли 2024
пвсчпсн
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031