НачалоФестивалиМеждународен фестивал за куклен и площаден театър в Созопол „АРЛЕКИНО И МАРИОНЕТА“ 2019

Международен фестивал за куклен и площаден театър в Созопол „АРЛЕКИНО И МАРИОНЕТА“ - 2019

  • ПДФ
  • Печат

 

mandm Logo-sozopol

представят

 

АРЛЕКИНО И МАРИОНЕТА

международен фестивал за куклен и площаден театър в Созопол

14 - 16 юни 2019 г.

Международният фестивалза куклен и площаден театър в Созопол „АРЛЕКИНО И МАРИОНЕТА“ е проект на Театрална къща „Мариета и Марионета“, създадена през 1992 година в София и популярна в цялата страна със своята куклено-театрална продукция за деца.

Фестивалът се провежда за първи път и носи красноречивото име „Арлекино и Марионета“. Той е замислен като дни на професионалното куклено изкуство и площадния театър – комедия дел арте, пантомима, клоунада, буфонада. Спецификата на събитието ще привлече в Созопол многобройна публика от деца и родители, любители на театъра и други туристи, които обичат тези „по-различни“ театрални жанрове. ТОВА ЩЕ БЪДЕ ПЪРВИЯТ ФЕСТИВАЛ НА ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ТЕАТЪР ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ В СОЗОПОЛ! ВХОДЪТ ЩЕ БЪДЕ СВОБОДЕН НА ВСИЧКИ СПЕКТАКЛИ!

Публиката ще бъде привлечена и от разнообразието на фестивалната програма. Форумът ще се проведе в рамките 3 дни – от 14 до 16 юни /петък, събота и неделя/, на ТРИ ОТКРИТИ СЦЕНИ в Созопол, както и ИЗ ЦЕЛИЯ ГРАД СЪС СПЕЦИАЛНИ ПАРАДНИ ШЕСТВИЯ, ДЕФИЛЕТА И УЛИЧНИ АРТИСТИЧНИ ПРОЯВИ НАВСЯКЪДЕ. Важен е и фактът, че този фестивал ще „излезе от залите“ и няма да бъде предназначен само за елитарна фестивална публика. Той ще бъде насочен не само към децата, но и към техните родители, към хора от всички поколения. Комедия дел арте, пантомимата, клоунадата, буфонадата са създадени именно като „народни“ театрални жанрове, които забавляват масовата публика и са интересни за малки и големи… Прецизно подбраните фестивални спектакли ще впечатлят дори случайно преминаващия зрител, защото притежават онзи „двоен адрес“ към деца и възрастни, който е най-голямото предимство на професионалния куклен и площаден театър.

Трите постоянни сцени на фестивала ще бъдат: Амфитеатърът в центъра на Стария град, Амфитеатърът пред Градската художествена галерия и Сцена в градската морска градина. В програмата ще бъдат включени 11 български спектакъла и един чуждестранен – френско-италианска продукция. Някои от спектаклите ще бъдат под формата на дефилета от костюмирани артисти и атракции в движение по улиците на града – с маскоти, големи кукли и движещи се декори, както и с музикални улични изпълнения, акробатика и танци.

И така, с тридневните представления по амфитеатри и площади, с пъстрата фестивална украса, с атрактивните артистични паради по улици, алеи и градини, целият Созопол ще се превърне в театрално пространство, а фестивалното празнично настроение ще завладее всички гости и жители на града!


Poster Arlekino i Marioneta 50x70   cm new

Програма на фестивалаМариета Ангелова,

Артистичен директор на Фестивала,

театрален режисьор и продуцент,

управител на Театрална къща „Мариета и Марионета“, тел.0888922648

 

LOGA EKRAN-r1


scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

април 2024
пвсчпсн
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930