НачалоАдминистративни актовеЗаповеди на кмета Майсторски класове и конкурси съпътстват второто издание на Wine Fest Sozopol

Майсторски класове и конкурси съпътстват второто издание на Wine Fest Sozopol

Един от най- великите европейски кулинари ще сподели магията на дегустацията на вино с жителите и гостите на Созопол. Маестро Маурицио Ферери ще предложи уникално кулинарно шоу на посетителите и ще води майсторски клас в рамките на Созополския фестивал на виното „Дионисиеви дни”.

Официалното откриване на фестивала е на 18 юли, четвъртък от 11.00 часа пред залата на НЧ” Отец Паисий”, където ще се проведе тридневния винен форум.

Веднага след това стартира конкурсът „Изборът на потребителите”, организиран от Асоциация „Активни потребители“ и РЛВК „Южно Черноморие“, който ще продължи до 20.00 ч., когато ще бъдат обявени победителите. Българската национална асоциация „Активни потребители“ вече повече от 20 години защитава правата и интересите на българските потребители, предоставя информация, която ги подпомага по-добре да се ориентират в пазарната среда, бори се за усъвършенстване на законодателството в интерес на потребителите.

Посетителите на фестивала ще имат възможност да дегустират напитки, представени от изложителите, и да излъчат своите фаворити. Спечелилите ще имат правото да поставят на продуктите си стикер „Продукт на потребителя 2019“.

През втория ден на Винения фестивал ще се проведе кръгла маса на тема:” "Перспективи за развитие на лозарство и винопроизводството през 2020 година - новости в регулирането и контрола върху производство и качеството." Събитието ще се проведе от 10.00 ч. до 11.00 ч. в Киновидео клуба на созополското читалище, а лектор ще бъде Ивана Мурджева, юрист, експерт по лозаро-винарско законодателство.

Специална презентация е предвидена за 11.00 – 11.30 на тема : "Национален институт за изследване на виното, спиртните напитки и етеричните масла - иновации в лабораторното обслужване и предлагането на услуги за производителите." Организатор на презентацията е Национален институт за изследване на вина, спиртни напитки и етерични масла към Министерство на икономиката, а домакин на събитието е РЛВК „Южно Черноморие“. Лекторът е : Венелин Георгиев,управител на НИИВСНЕМ.

Съпътстващите събития на Wine Fest Sozopol през втория ден, 19 юли ще продължат с връчване на наградите от конкурса „Избор на потребителите” , което ще се проведе в Изложбената зала на фестивала от 12.00 – 12.30 ч.

Гвоздеят на съпътстващата програма са майсторските класове, които ще бъдат водени от Маурицио Ферери. Първият майсторски клас е на тема „ Магията на дегустацията” на 19 юли,петък от 16.00 часа в Киновидеоклуба на НЧ „Отец Паисий”.

Поради големия интерес към италианският кулинар, неговите лекции ще продължан и на 20 юли, събота отново в Киновидеоклуба на созополското читалище от 16.00 ч. 17.00 ч.. Темата на майсторския клас е „Магията на дегустацията. Чашите за вино”.

Най- чаканият момент от изложителите на Второто издание на Wine Fest Sozopol „Дионисиеви дни” е връчване на наградите на организаторите на фестивала и на Община Созопол. Тържественото събитие ще бъде в 20.00 ч. в Изложбената зала до амфитеатър „Аполония“.

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

април 2024
пвсчпсн
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930