НачалоТуризъм и икономически дейностиТуризъмКатегоризация на туристически обектиЕдинна система за туристическа информация (ЕСТИ) - видео инструкции за работа

Единна система за туристическа информация (ЕСТИ) - видео инструкции за работа

   На вниманието на лицата, извършващи дейност в места за настаняване.

  Единната система за туристическа информация /ЕСТИ/, разработена и внедрена от Министерство на туризма, функционира към настоящия момент и в нея поетапно се включват със свои профили и подават данни лицата, извършващи дейност в местата за настаняване.

   Крайният срок за регистриране на профил на лицата, извършващи дейност в обекта (ЛИДО, хотелиер) в ЕСТИ е 30 септември 2019 година.

   Считано от 01.10.2019 г. всички хотелиери, включително физическите лица, които предоставят настаняване в стаи за гости, къщи за гости и апартаменти за гости, трябва да подават информация към ЕСТИ, съгласно изискванията на чл. 116, ал. 5 от Закона за туризма.

   Към момента всеки хотелиер може да подава заявка за регистрация в реална среда на ЕСТИ на https://esti.tourism.government.bg. Адресът е достъпен и чрез интернет страницата на Министерството на туризма, секция ЕСТИ (в дясно при зареждане на първоначалния екран).

   Като първа стъпка към заявяване на профил в реална среда на ЕСТИ и за улесняване на хотелиерския бранш при разгръщането на експлоатацията на системата, Министерството на туризма осигурява възможност за регистрация в тестова среда на ЕСТИ. Тестовата система може да бъде използвана за пробно подаване на данни. Адресът на тестовата система е: https://estitest.tourism.government.bg

   Тестовата среда на ЕСТИ не се различава от реалната и осигурява достъп до целия набор от функционалности, но без риск от нежелани последствия от подаване на грешни данни или неправилна работа със системата. Подадените в тестовата среда данни не ангажират по никакъв начин нито хотелиерите, нито администрацията. В този смисъл, те не се считат за валидни по отношение изпълнението на изискванията на Закона за туризма, свързани с подаването на данни за реализирани нощувки към ЕСТИ и всеки хотелиер е задължен да подава съответната информация по установените към момента канали до момента, в който прецени, че е придобил нужните познания и премине към подаване на данни към реалната система.

     Предоставяме на Вашето внимание и седем видео инструкции за работа със системата ЕСТИ.

 

 

 

 

 

 

 

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

юни 2024
пвсчпсн
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930