НачалоАдминистративни актовеЗаповеди на кметаРазширяват сградата на Пожарната служба в Созопол по трансграничен проект

Разширяват сградата на Пожарната служба в Созопол по трансграничен проект

31Реконструкция и разширение на сградата на Пожарна служба в Созопол и доставка на пътни превозни средства и специализирано оборудване за спасяване при пожари и наводнения са предвидени в проект по Програмата за трансгрaнично сътрудничество между Република България и Република Турция.

Това стана ясно днес на пресконференция, проведена в Созопол. Участие взеха кметовете на общините - патрньори по проекта, председателят на Общинския съвет на Созопол Георги Пинелов, началникът на Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението в Бургас комисар Васил Василев.

Градоначалниците на Созопол Тихомир Янакиев и на Селиолу Мехмед Орманкърам приветстваха целите на проекта и обещаха пълно съдействие на екипа, който ще реализира дейностите.

Общият бюджет на проекта е 580 783,03 евро, а продължителността – 24 месеца.

33Главна цел е подобряване на капацитета на Общините Селиолу и Созопол за своевременно предотвратяване и смекчаване на последиците от природни и предизвикани от човека, опасности и бедствия, повишаване осведомеността на местното население и представители на бизнеса за начина на действие в случай на извънредни ситуации.

Предвидена е доставка на подходящо оборудване, което да гарантира готовност за реакция при пожари и наводнения. Купено ще бъде и специализирано оборудване, необходимо за операции по издирване и спасяване на хора.                        

Ще се провеждат съвместни обучения, насочени към местната власт, млади хора, доброволци и други групи от населението.

Съвместно ще бъдат разработени образователни материали за местното население. В тях ще бъде посочена хронологията на действията при спешна ситуация.

sreПреди пресконференцията кметът на община Созопол Тихомир Янакиев посрещна колегата си - кмета на община Селиолу Мехмед Орманкърам в своя кабинет. Двамата си размениха подаръци за спомен от първата си среща.

 

 

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

април 2024
пвсчпсн
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930