НачалоАдминистративни актовеЗаповеди на кметаС богата програма Черноморец отбеляза празника си

С богата програма Черноморец отбеляза празника си

 

концерт черноморец2Един от най-красивите черноморски курорти отбеляза своя празник и 10 - годишен юбилей от обявяването му за град. С двудневни тържества Черноморец отпразнува Никулден и даде старт на Коледно-новогодишните празници.

изложбаВ навечерието на празника на моряците и рибарите артистичната общност в Черноморец и кметство Черноморец откриха традиционната никулденска изложба, в която взеха участие местни художници и поети. Изложбата бе открита в присъствието на много жители и гости, сред които кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев и председателят на Общинския съвет Георги Пинелов. В своето приветствено слово кметът на град Черноморец Росен Деспов поздрави творците за таланта и всеотдайността им в името на родния град и заяви, че Черноморец се гордее с тях. "Имаме много талантливи творци,които създават уникално изкуство и прославят града ни. Те заслужават да имат свое място, където да показват изкуството си и да ни радват с постиженията си, заяви кметът Деспов и увери, че ще направи всичко възможно в рамките на този мандат да бъде осигурено място за постоянни изложби.

Своите поздравления към творците и жителите на Черноморец отправи и кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев. " Поздравявам ви с празника на Черноморец и ви пожелавам свети Никола да ви закриля и помага, за да развивате своя град и с общи усилия да го превърнем в истинска туристическа перла на нашето Черноморие", заяви той и подчерта значението на творците в обществения и културния живот на Черноморец.

славяниПразничната вечер продължи с пъстър концерт в препълнената зала на НЧ"Димо Николов". Кметът на Черноморец Росен Деспов поздрави своите съграждани с празника на града и пожела градът да продължи да се развива успешно, а неговите жители да са щастливи и удовлетворени, че живеят в най-красивия черноморски град.

Първи на сцената излязоха талантливите изпълнители от вокална група "Славяни", които поздравиха своите съграждани с песни за морето и морските хора. Концертът продължи с участието на талантливите самодейци към читалището, които пяха и танцуваха в чест на празника. С бурни аплодисменти публиката посрещаше и изпращаше изпълненията на талантливите деца на Черноморец, които допълниха празничната атмосфера със своите песни, танци и лъчезарни усмивки.

концерт черноморецСлед концерта публиката изпълни централния площад на Черноморец, където кметът Росен Деспов заедно с децата отброи секундите до запалването на светлините на елхата.

заряКрасивата елха грейна с цялата си прелест. Последваха бурни овации, а небето над Черноморец бе обагрено с красива заря.

Вечерта предшестваща Никулден - празника на Черноморец завърши с вито хоро, на което се хванаха самодейците, жителите и гостите на празника. Дълго след края на тържеството площадът остана пълен с хора, които се поздравяваха и се радваха на празничната атмосфера.

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

април 2024
пвсчпсн
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930