Начало

"Три посоки - море" - едно събитие, което събира отправените към морето погледи на три художнички

Изложбата "Три посоки - море" - дебют на Татяна Атанасова и Даниела Тодорова, както и първо представяне на Десислава Димитрова в Созопол, обещава да усмихне публиката, да провокира нейната фантазия, но и да предизвика размисъл, защото...морето не винаги е до колене!
ЗА АВТОРИТЕ:
Таня Атанасова разказва весели истории от брега и дълбините на морето, където не само рибите, но също котките и хората се озовават в небивали ситуации. Пъстрите герои пътуват с необикновени лодки-къщи, по чуден начин достигат с караваните си до...самотни острови или поставят табели, указващи вечната истина, че всички пътища всъщност водят към морето.
Акварелите на Даниела Тодорова се отличават със своята въздушност, шаржовете ? носят усмивки, примесени с вкус на морска сол, а илюстрациите ? към любими приказки напомнят на блестящи пиратски съкровища, достигнали до нас от фантазиите светове на детството. Тук една риба може да побере в себе си цялото море, докато рибарите неотменно се отправят към широкия хоризонт в опит да покорят света - морски, рибешки, човешки.
Десислава Димитрова намира материали за своите причудливи скулптури на силуети на морски обитатели сред отпадъците, изхвърлени от вълните на морския бряг, както и в ъглите на потънали в прах тавани, мазета и гаражи. Вдъхвайки им нов живот, авторката обръща внимание на актуалните екологични проблеми и демонстрира нагледно, как създаването на изкуство може да бъде един от начините за преминаването към живот с нулев отпадък. Нейните риби, макар и с хищни захапки, сякаш се усмихват на публиката, може би защото наистина, както се пее в песента, знаят всичко.
????Откриване:
9 септември (петък) от 19:00 часа. Очакваме Ви в галерия "Арт Сол", ул. Крайбрежна 1, до Галерия Фотини
Прикачени файлове:
Изтегляне на файла (TRI POSOKI MORE.jpg)TRI POSOKI MORE.jpg80 Kb
scroll back to top
 

Изнесен приемен ден на Тихомир Янакиев в с. Росен и с. Равна гора

Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев ще проведе изнесена приемна за жителите на с. Равна гора и с. Росен, на която те да поставят своите проблеми, въпроси и предложения.
Тя ще се състои на 8.09.2022 г. (четвъртък) при следния график:
- 16:00 - 17:00 ч. - с. Равна гора - видеоклуб;
- 17:15 - 18:15 ч. - с. Росен, пенсионерски клуб.
scroll back to top
 

Съобщение за отоплителен сезон 2022

ОП "Общински гори и озеленяване" уведомява жителите по постоянен адрес в гр. Созопол и гр. Черноморец, че крайният срок за заявяване и заплащане на дърва за огрев за отоплителен сезон 2022 е 15.09.2022 г. Заявяването се осъществява съответно в сградата на ОП "Общински гори и озеленяване" и Кметство Черноморец, а заплащането в сградата на ОП "Общински гори и озеленяване"-Созопол.

scroll back to top
 

ОБРЪЩЕНИЕ НА КМЕТА НА ОБЩИНА СОЗОПОЛ ТИХОМИР ЯНАКИЕВ ПО СЛУЧАЙ НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК 6 СЕПТЕМВРИ - СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ

Уважаеми жители на община Созопол,
Поздравявам ви със 137-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.
6-ти септември 1885 г. е знаменита дата в нашата история, ден, в който българският народ, със своя непоколебим дух, храброст и самоотверженост, осъществява единението на нацията си.
В този ден празнуваме и размишляваме за миналото, за настоящето и за бъдещето. Искрено желая на всички сплотеност и по-добро бъдеще. Нека превърнем добруването на страната ни в общонародна кауза!
ТИХОМИР ЯНАКИЕВ
Кмет на Община Созопол
scroll back to top
 

СЪОБЩЕНИЕ

Във връзка със заповед № 8-Z-894/5.09.2022 г., днес 5.09.2022 г. (понеделник) Общинска администрация ще работи с граждани до 14:00 ч.
scroll back to top
 

Страница 4 от 423

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

юли 2024
пвсчпсн
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031