Начало

График за септември 2022 г. на мобилен пункт за опасни битови отпадъци

Графикът - в прикачения файл

Прикачени файлове:
Изтегляне на файла (депо.09.jpg)ГРАФИК131 Kb
scroll back to top
 

Кметът на Созопол отличи с плакет „Аполония“

Тихомир Янакиев постави началото на 38-то издание на Празниците на изкуствата „Аполония“. На тържественото откриване той подчерта, че през годините "Аполония" се е превърнала в културен еталон не само от местно, а и от национално значение.
"Това е изключително важно. И в тази връзка аз имам един скромен подарък за г-жа Маргарита Димитрова, която заедно с уважаемия проф. Димов, са доайените и стожерите на този фестивал, който всъщност представлява и кулминацията на летния културен календар на община Созопол", посочи кметът.
С почетен плакет за принос към културата на община Созопол той отличи директора на фестивала Маргарита Димитрова.
Грамота и плакет бяха поднесени и от министъра на туризма Илин Димитров. Той отличи фондация "Аполония" за цялостния й принос към културния туризъм и популяризирането на България като бранд.
Приветствие към всички присъстващи отправиха също министърът на културата проф. Минеков, както и Маргарита Димитрова.
На церемонията бе обявен и тазгодишният носител на престижната награда "Аполон Токсофорос", давана за значим принос в развитието на българската култура и представянето й зад граница. Тя ще бъде присъдена на музиканта Иво Папазов – Ибряма на 30 август на сцената на летния театър.
38-ото издание на Празниците на изкуствата започна с концерт на младите изпълнители от Детски духов оркестър „Junior Band“, с диригент Йордан Цветанов и ще продължи до 5 септември. В програмата за предстоящите дни са включени концерти, театрални спектакли, литературни вечери, кино прожекции, както и майсторските класове за млади творци.
scroll back to top
 

Кметът на Созопол постави актуални въпроси пред министъра на туризма

На работна среща кметът на Созопол Тихомир Янакиев и зам.-кметът Румен Кисьов обсъдиха със служебния министър на туризма Илин Димитров актуални въпроси в сектора и възможностите за разрешаване на наболелите проблеми.
Акцент в разговорите бе подготвянето на наредбата за дивото къмпингуване, както и необходимостта от създаване на браншова организация, която да обедини сектора и да бъде партньор на Държавата.
Янакиев постави проблема с шума и поиска промени, с които да се прецизира Законът за защита от шума в околната среда.
Кметът се фокусира и върху необходимостта дейностите, касаещи плажовете, да се администрират само от едно ведомство, тъй като при възникване на проблем, отговорността се размива между институциите.
Министърът от своя страна се ангажира да направи всичко възможно да се запази 9 % ДДС за ресторантьорите. Димитров запозна Янакиев и с други свои приоритети като разработване на Стратегия за туристическа маркировка и активна реклама за промотиране на бранд България.
scroll back to top
 

Министър Минеков с обещание за реални действия на остров "Св.Кирик и Юлита"

Днес кметът на Созопол Тихомир Янакиев съвместно с министърът на културата проф. Велислав Минеков и областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова инспектираха състоянието на сградите на остров "Св. св. Кирик и Юлита”.
Инспекцията на порутените сгради се организира по повод подновената работа по превръщането на острова в световен център на изкуствата.
Минеков изказа искрено възмущение, че през последните месеци дейностите свързани с острова са били замразени и се ангажира за времето, през което заема поста, да бъдат предприети реални действия и то още в началото на следващия месец.
Министър Минеков вече имаше среща с посланика на ОАЕ Султан Рашид Султан Алкайтуб Алнуайми, пред когото също заяви необходимостта от подкрепа за мащабния проект. В следствие на срещата бе подготвен меморандум, който вече е минал през Министерски съвет.
Проф. Нейкова подчерта също важността Министерство на културата да се погрижи за състоянието и на крепостта Акра, а Янакиев отново постави акцент върху важността този проект да се осъществи и желанието на Община Созопол да стопанисва поне част от остров "Св. Кирик и Юлита".
scroll back to top
 

ПОКАНА ЗА ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА ОТЧЕТА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА БЮДЖЕТА НА ОБЩИНА СОЗОПОЛ ЗА 2021 ГОДИНА

П О К А Н А

ЗА ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА ОТЧЕТА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА БЮДЖЕТА НА ОБЩИНА СОЗОПОЛ ЗА 2021 ГОДИНА

На основание чл. 140, ал. 4 от Закона за публичните финанси и чл. 44, ал. 4 от Наредба за условията и реда за съставяне на бюджетната прогноза за местните дейности за следващите три години, за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета на община Созопол.

scroll back to top

продължава>

 

Страница 5 от 423

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

май 2024
пвсчпсн
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031