Начало

Футболен клуб Созопол се включва в утрешната спортна инициатива

За пореден път в Созопол ще се проведе спортно мероприятие в подкрепа на здравословния начин на живот. На 21 септември, когато отбелязваме световния ден на мира, малки и големи ще облекат спортни екипи и ще се включат в крос в стария град на Созопол, който ще завърши на емблематичния слънчев часовник, дело на почетния гражданин Иван Бахчеванов.
Заявка за своето участие вече дадоха небесносините футболисти от детска юношеска школа, които ще бъдат водени лично от техния треньор Петър Кюмюрджиев.
На алеята до яхтеното пристанище спортните активности ще продължат. На обособена сцена детски танцов състав „Черноморче“ с ръководител Михо Михов ще ви потопи в неповторимата атмосфера на българския фолклор. Ако искате да научите нови хороводни стъпки, това ще бъде вашето танцово обучение на открито.
Веднага след тях ще започне лека табата тренировка с Цани Карафизова. Ако сте почитатели на този вид групова тренировка, заповядайте на безплатен урок по табата с прекрасната Cani Karafizova и бъдете със спортно облекло.
Не пропускайте да се включите в инициативата Нестле за живей активно!2022 Созопол на 21 септември. Начало ще бъде дадено точно в 15:00 ч. пред сградата на Общинска администрация.
Прикачени файлове:
Изтегляне на файла (IMG-8090105094ce6a56b5c251f82729b1a3-V.jpg)ДЮШ КЪМ ФК СОЗОПОЛ596 Kb
scroll back to top
 

СЪБОЛЕЗНОВАТЕЛЕН АДРЕС ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА СОЗОПОЛ ТИХОМИР ЯНАКИЕВ

Уважаемо опечалено семейство,
Уважаеми близки, приятели и колеги на Доси Досев,
От името на Общинска администрация Созопол и от свое име поднасям най-искрени съболезнования и дълбока съпричастност за загубата на обичания от всички нас Доси Досев.
В негово лице всички губим един изключителен човек и голям талант, човек със силен дух и енергия, който винаги е бил част от културния живот на града. Той се радваше на огромна любов и уважение от своите колеги и приятели. Обичаше Созопол и Созопол го обича, а през 2010 г. местните официално показаха своето признание като го удостоиха със званието „Почетен гражданин“.
Доси беше прекрасен човек, с голямо сърце, с уникално присъствие на сцената, на екрана и в живота. Сътворените от него десетки образи остават за поколенията в съкровищницата на българското театрално и киноизкуство.
Неговата ярка личност и харизма ще останат завинаги в сърцата на всички, които го познаваха.
Дълбок поклон пред светлата му памет!
ТИХОМИР ЯНАКИЕВ
Кмет на Община Созопол
scroll back to top
 

ТЪЖНА ВЕСТ

С дълбоко прискърбие ви съобщаваме, че днес, на 88-годишна възраст ни напусна великият актьор и почетен гражданин на Созопол Доси Досев.
Доси Досев е роден в София, но по-голямата част от живота си прекарва в Созопол. Той обичаше града, морето и неговите хора. Обожаваше изкуството, младостта и културния живот в града. Самият той винаги е казвал, че се чувства повече гражданин на Созопол, отколкото на София.
В своя богат професионален живот Доси Досев изиграва над 60 роли в киното и театъра, за които получава множество награди от Съюза на театралните дейци и Министерство на културата.
Созопол загуби една от най-колоритните си личности, един велик Човек и истински приятел.
Почивай в мир, Доси!
scroll back to top
 

Община Созопол те предизвиква – живей здравословно!

В подкрепа на движението, спорта и балансираното хранене Община Созопол кани малки и големи да се включат в пешеходен тур или крос в стария град, след който всеки ще има възможност да бъде част от демонстрация на фолклорни танци и табата, а за финал всички заедно да похапнем здравословно.
Събитието под надслов „Нестле за живей активно!2022“ се организира с цел стимулиране на активния начин на живот и балансираното хранене, най-вече сред децата – нашето бъдеще.
Кросът ще се проведе на 21.09.2022 г. (сряда) от 15:00 часа по следния маршрут: Сграда Общинска администрация - ул. „Кирил и Методий“ – ул. „Морски скали“ – ул. „Никола Вапцаров“ - ул. „Крайбрежна“ – Финал: Слънчевия часовник /яхтено пристанище/.
За да се убедите, че има разнообразни, ефективни и забавни начини да бъдете активни навсякъде и през цялата година, ще имате възможност да се включите в спортните активности, които ще се проведат след финала на кроса до Гребния клуб.
Нека всички се включим в празника на движението!
Очакваме ви в 14:45 ч. пред сградата на Община Созопол!
Прикачени файлове:
Изтегляне на файла (NEW_Nestle_za_jivei_activno_fin_5597360508944049464_big.jpg)сн.183 Kb
scroll back to top
 

На емблематичния 15 септември созополски деца бяха отличени за своите постижения

Специално да наградят талантите събитието уважиха личности като футболния треньор Димитър Димитров – Херо, композитора Стефан Диомов, народната изпълнителка Жечка Сланинкова, както и доайените в борбата Александър Томов, Руси Петров и Стефан Иванов. Най-добрите в изобразителното изкуството бяха наградени от художника-скулптор Иван Бахчеванов, а успелите в образователната сфера получиха своите награди от началника на РУО-гр. Бургас Петя Петрова.
Съвместната кампания на Община Созопол и вестник Стандарт има за цел да представи постиженията на онези деца, които са повод за гордост не само на родните им населени места, но и на цялата община. В един от най-специалните за учениците дни те бяха наградени за своите заслуги и същевременно стимулирани за още по-високи бъдещи резултати.
„Винаги съм изпитвал огромна любов към града си. Едно чувство винаги ме е дърпало и за 50 години никога не ми е позволило да се отделя от Созопол и да скъсам корените си с него. Всеки би намерил причина, ако истински обича своя роден град, да остане в него, но основната причина се крие тук, в сърцето“, сподели на присъстващите кметът Тихомир Янакиев.
На него се падна честта да връчи наградата в категория „Социална дейност“ на учениците от IV клас на созополското училище за инициираната от тях кампания в подкрепа на тяхна съученичка със здравословен проблем.
Младата боксова надежда Петър Драганов, който няма нито една загуба на професионалния ринг, пък награди Гергана Гарабедян и Звездомир Кутов от СК „Буши-до“-гр. Черноморец за успехите им и спечелените бронзови медали в държавни първенства.
Гордостта на Созопол – Гребният клуб, който винаги представя достойно общината в държавни шампионати и е носител на много медали и купи в различни категории, бе приветстван и награден от главния съдия от Федерацията по гребане Даниела Господинова, а за индивидуалните си успехи и златни медали бяха отличени гребците Михаил Янакиев и Христо Славов.
Големите имена в борбата Томов, Петров и Иванов връчиха наградите на младите надежди от СКБ „Ангел Гочев“, които са завоювали сребърни и бронзови медали в държавни първенства и шампионати – Иван Георгиев, Васил Маринов, Стефан Иванов, Петко Михайлов, Емре Мюмюнов, Божидар Узунов и Стоян Георгиев.
Легендата във футбола Димитър Димитров – Херо отличи най-нахъсания и многоброен отбор на детско-юношеската школа към ФК Созопол с треньор Петър Кюмюрджиев, на които Херо пожела много бъдещи успехи, като отбеляза факта, че титулярният местен отбор е единствения в югоизточния регион, който е във Втора професионална футболна лига.
За своето отлично представяне и спечелено първо място в международен фестивал почетен плакет и грамота получиха и малките грации от Клуб по художествена гимнастика „Триумф“ с треньори Деница Андреева и Сияна Йорданова.
Началникът на РУО-гр. Бургас Петя Петрова връчи наградите на Мариса Кюмурджиева, Енгин Мустафа и Мехмет Акчай, които бяха отличени в област Образование и наука съответно в категориите Български език и литература, Математика и Природни науки.
Област Култура бе поверена на композитора Стефан Диомов, странджанския славей Жечка Сланинкова и художника Иван Бахчеванов. Те наградиха ДТС „Черноморче“ към НЧ „Димо Николов-1908“- гр.Черноморец, Вокална група „Созополски гласчета“ към СУ „Св.св.Кирил и Методий“, Мина Недин, Николай Паскалев и ДФГ „Росенче“ към НЧ „Ангел Величков-1902“-с.Росен.
За доброто настроение на присъстващите се погрижиха певицата Памела Апси и кубинския балет на Алфредо Торес „Лос Кобанос“, които за финал поканиха всички обичащи музиката и танците да се забавляват на сцената.
Прикачени файлове:
Изтегляне на файла (DSC_0388.JPG)сн.13968 Kb
Изтегляне на файла (DSC_0439.JPG)сн.24393 Kb
Изтегляне на файла (DSC_0384.JPG)сн.33291 Kb
Изтегляне на файла (DSC_0386.JPG)сн.43928 Kb
Изтегляне на файла (DSC_0394.JPG)сн.53885 Kb
Изтегляне на файла (DSC_0402.JPG)сн.63859 Kb
Изтегляне на файла (DSC_0409.JPG)сн.74029 Kb
Изтегляне на файла (DSC_0424.JPG)сн.83927 Kb
Изтегляне на файла (DSC_0450.JPG)сн.93703 Kb
Изтегляне на файла (DSC_0459.JPG)сн.103678 Kb
Изтегляне на файла (DSC_0468.JPG)сн.113883 Kb
scroll back to top
 

Страница 2 от 423

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

май 2024
пвсчпсн
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031