Начало

Янакиев се срещна с зам.-министър Ефремова

Тихомир Янакиев проведе среща с зам.-министъра на труда и социалната политика Наталия Ефремова и областния управител на Бургас проф. Мария Нейкова. На нея присъства и зам.-кметът Тодор Дамянов, чийто ресор е именно социалната политика.
На срещата подробно бяха обсъдени административните услуги в сферата на социалното обслужване на жителите и проектите, по които работи Община Созопол. Основен акцент в дискусията бе възможността за обособяване на дом за възрастни хора и обучителни центрове в сгради на територията на селищната система, които са с отпаднала необходимост.
Поставен бе въпросът за възможностите за кандидатстване по програми за обучение на човешкия ресурс и обмяна на опит и практики, по който Ефремова потвърди, че в новия програмен период може да се кандидатства по програма за транснационално сътрудничество.
Зам.-министър Ефремова поздрави кметът Янакиев за обединяването на всички социални услуги в едно звено, а именно Комплекс за социални дейности и здравеопазване.
Тихомир Янакиев заяви, че развитието на социалните дейности и грижата за хората в нужда е сред основните приоритети на Община Созопол, зад което твърдение застана и проф. Нейкова, допълвайки, че созополската община е една от силно работещите и е необходимо държавата да оказва помощ на такива общини.
Прикачени файлове:
Изтегляне на файла (DSC_0036.JPG)снимка 14236 Kb
Изтегляне на файла (DSC_0035.JPG)снимка 24228 Kb
Изтегляне на файла (DSC_0045.JPG)снимка 34142 Kb
scroll back to top
 

График на мобилен събирателен пункт за месец август 2022 г.

Заедно можем да предотвратим попадането на опасни отпадъци в околната среда!

В мобилния пункт може да предадете отпадъци като :
- Перилни и почистващи препарати, пестициди и други растително-защитни препарати за дома и градината.
- Живак и живаксъдържащи отпадъци /термометри, живачни прекъсвачи и др./.
- Хладилници, климатици, домакински уреди, телевизори, компютри, принтери, монитори, електрически инструменти, масла, спирачни и антифризни течности, батерии и акумулатори.
- Фармацевтични продукти /лекарства с изтекъл срок на годност и неподлежащи на употреба, продукти, свързани с грижа за домашните любимци
- Отпадъци от ремонти: Бои, лакове, бояджийски материали, мастила, импрегнанти, лепила, разтворители, замърсени опаковки, кърпи за изтривани и замърсени облекла, в т.ч. и предпазни средства като маски и филтри, използвани при нанасянето на покрития, замърсени дървесни материали.
- Фотографски материали, музикални уредби, игрови конзоли, играчки с батерии и др.
Предайте опасните отпадъци на удобно за Вас място.
Телефони за връзка : 0884/ 311 678, 0884/ 311 676
График за м.август - в прикачения файл
Прикачени файлове:
Изтегляне на файла (grafik 08.jpg)ГРАФИК131 Kb
scroll back to top
 

Популярни личности от киното, музиката и журналистиката се включват в кампанията #Първа работа в Созопол

На 12 август (петък) от 20:30 часа на летния театър в Созопол ще се проведе събитие от Националната кампания #Първа работа. Популярните личности, които ще се качат на сцената, са актьорите Юлиан Вергов и Николай Станоев, музикантът Рафи Бохосян и журналистите Десислава Стоянова и Димитър Стоянович. Те ще споделят от сцената своя опит на първото си работно място и ще прочетат разкази на младежи, които са участвали в литературния конкурс на тема #Първа работа.
На събитието ще присъства заместник-министърът на труда и социалната политика г-жа Наталия Ефремова.
Националната кампания #Първа работа е организирана от Програма „Развитие на човешките ресурси“ към Министерството на труда и социалната политика и се реализира в партньорство с литературния формат „Пощенска кутия за приказки“. Кампанията е част от Европейската година на младежта.
В първия етап от кампания бе организиран литературен конкурс, в който младежи изпращаха разкази, есета и стихотворения на тема #Първа работа, в които споделиха предизвикателствата, пред които са се изправили по пътя към първото работно място. Творбите бяха селектирани от жури, а най-добрите от тях ще бъдат представени на сцената от популярни личности в седем български града. По този начин ще бъде дадена по-голяма публичност на проблемите, пред които се изправят младежите в професионалната си реализация. По време на кампанията #Първа работа по интерактивен начин ще бъдат представени и мерките по Програма „Развитие на човешките ресурси“, които са свързани с „Младежката заетост“ и ще бъдат подкрепени с европейски средства в следващите седем години.
Прикачени файлове:
Изтегляне на файла (974928308.jpg)сн.1240 Kb
scroll back to top
 

Боксов лагер с треньори Драганов и Попов ще се проведе в Созопол

Професионалните състезатели по бокс Петър Драганов и Здравко Попов се обединиха около любимия спорт и обявиха своя нов проект.
В периода 7-11 септември 2022 г. те ще проведат боксов лагер в Национална спортна база в град Созопол. Лагерът е подходящ за професионални спортисти, аматьори, любители на спорта и деца без значение от опита и възрастта, а треньори ще бъдат самите те.
Созополчанинът Петър Драганов е един от най-проспериращите български боксьори, 5-кратен републикански шампион в аматьорския бокс, а в професионалната си кариера може да се похвали с три победи, две от които с нокаут, от три двубоя.
Здравко Попов е 15-кратен шампион във всички възрастови групи на България, вицеевропейски шампион за младежи. В професионалния бокс е с 10 победи, 7 от които с нокаут, един равен мач и нито една загуба.
Драганов и Попов обещават страхотна атмосфера и условия за трениране в Созопол!
Срокът за записване за участие в боксовия лагер е 20.08.2022 г., а повече информация относно условията може да получите на телефони:
+359 88 3468666 Здравко Попов
+359 89 5007836 Петър Драганов,
както и във Фейсбук профилите на спортистите.
Автор на снимката: Габриел Генчев, instagram.com/gabrielgvadventures
Прикачени файлове:
Изтегляне на файла (Боксов лагер.jpg)Боксов лагер.jpg201 Kb
scroll back to top
 

Мария Лалева представя книгата си „Пасиансът на архангелите“ в Созопол

Мария Лалева представя книгата си „Пасиансът на архангелите“ в Етнографски музей, Созопол на 18.08.2022 г. (четвъртък) от 18:00 ч.
„Четири години след излизането на „Живот в скалите“ – моята любима созополска приказка, книгата за първи път ще си бъде у дома – в Созопол, точно в разгара на лятото с вълшебни залези и топли нощи", коментира Мария Лалева. "В Созопол написах и „Пасиансът на архангелите“, живях четири месеца сама в една красива стара созополска къща с надвесени над морето прозорци. Никога няма да забравя тези зимни и пролетни дни, когато морето ми даваше цялата си тишина и ме милваше по неговия си единствен начин. Мечтаех си за горещо лято, когато ще представя в Созопол двата романа. Явно съм била послушна и мечтата ми се сбъдна. Благодаря за поканата на Община Созопол“, допълва тя.
Името на Мария Лалева е известно в съвременната българска литература още с излизането на стихосбирките „Личен архив“ (2013) и „Не съм ви ближна“ (2016). Но истинска популярност и любов от страна на многобройните почитатели й донася романът „Живот в скалите“. Само за три месеца се превръща в бестселър на годината според класацията на престижната верига книжарници „Хеликон“. До днес (150 седмици) „Живот в скалите“ е продаден в тираж над 120 000 екземпляра и продължава да е в класациите за най-продавани книги, като оглавява:
- Топ 100 на „Хеликон“ за най-продавана книга 2018, 2019, 2020 и 2021.
- Най-продавана книга на десетилетието според класацията на „Хеликон“ и единствен български автор в топ 10.
„Пасиансът на архангелите“ разказва за семейство, въвлечено в поредица от конфликти, тайни, обрати, мистерии и суеверия. „Човешкият свят, разделен на черно и светло, ад и рай, лъжа и истина, его и душа се разкрива чрез история, наситена с предизвикателства и болка“, споделя Мария Лалева.
Заповядайте на събитието на 18.08.2022 г., 18:00 ч. в Етнографски музей, Созопол. Входът е свободен. Събитието се провежда по покана на Община Созопол. Книгите "Пасиансът на архангелите" и "Живот в скалите" ще може да закупите на място, както и ще имате възможност да получите личен автограф от автора.
Прикачени файлове:
Изтегляне на файла (laleva-site.jpg)Мария Лалева3987 Kb
Изтегляне на файла (1.jpg)1.jpg102 Kb
scroll back to top
 

Страница 7 от 423

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

юли 2024
пвсчпсн
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031